onsdag 3 december 2008

Lunds 30Nov...

Vem av oss har inte hört eller t.o.m upplevt demonstrationen som ägde rum i Lund häromdagen, i Söndags för att vara exakt.

Somliga säger det var en totalt lyckad kväll, andra påstår motsatsen...

Det var först efter talen hade hållts det började bli väldigt aggresivt från alla håll och polisens angrepp var ett faktum...

Såväl nationalister som vänsterextremister var väldigt våldsamma och vi kan inte sticka under stolen med att några bloddroppar inte var något som skrämde dessa.

Vad som är mest intressant är huruvida denna dagen ens lösar sig och om det verkligen var en lyckad dag som nationalisterna påstår, eller om det var helt ur skogen. Personligen ser jag inget fel i tanken att demonstrera och hela den biten, men det var inte direkt oväntat att det skulle sluta såhär vilket gör att man enkelt kan förstå att det hade varit så mycket bättre att inte verkställa manifestationen överhuvudtaget.

Är det värt allt våld och flertalet sjukhusbesök för att få fram sina synpunkter? nej..

Jag personligen är ganska säker på att en demonstration av detta slag inte får folk som inte står på samma sida att ändra uppfattning, snarare tvärtom.. att man tar avstånd från de grupperna som inte kan agera civiliserat.

// Martin

1 kommentar:

Hristo sa...

Frågan är hur man ska lösa problemet. Att förbjuda demonstrationen tror jag är kontraproduktivt.