onsdag 4 februari 2009

Ungdomsbrottslighet

Igår, idag, imorgon...vardagen är fylld med brottslighet i alla slag arrangerat av såväl äldre som yngre.

Det är inte alls konstigt att det dyker upp nya rubriker dagligen om våld, dagens samhälle är fullt av fördomar och grupperingar där många ungdomar vill höra hemma, och tramsigt hat mot andra grupperingar imellan är ett faktum.

Jag har ingen aning om vad vi skulle kunna göra åt det, våld har alltid funnits och jag vill själv tro att det är inte en såpass drastisk ökning om man går tillbaka 20år etc.
Vad jag dock är säker på är att i dagens situationen är bråken så mycket allvarligare än vad det var förr.

Man har med sig vapen i olika form - ibland tom pistoler etc. De allvarliga skadorna är därför inte oväntat när personerna i fråga använder sig av "hjälpmedel" för att skada, till skillnad från förr då det inte alls var lika vanligt med exempelvis kniv, det räckte med några enstaka knytnävar.

Med tanke på detta så är det klart att det inte var lika mycket som såfall syntes i media eller för allmänheten, då man inte alla fall behöver besöka sjukhus utan kommer undan med en blåtira - något man inte gör med ett knivhugg.

Hade ungdomarna kunnat vara lite sansade och göra sina såkallade "kraftmätningar" på ett smidigare sätt än hjälpmedel i vapen så hade det inte heller varit så stor sak.

2 kommentarer:

Stefanhum sa...

En mycket trist och farlig utveckling med värre och värre tillhugg lelr vapen. Mycket få vill ha det så, men risk för våldspiral. Men finns det inget man skulle kunna göra för att stoppa den utvecklingen?

Anonym sa...

bra skrivet! ;D