onsdag 22 oktober 2008

Elever med utländskt påbrå...

Idag kan man höra från olika håll att många skolor har alltför dålig lärarpersonal, och att man bör ha en bättre pedagogik..

..allt detta för att elever med utländskt påbrå klarar sig alltför dåligt i skolan, och att de går ut med mycket sämre betyg, alltför många saknar behörighet till gymnasiet.. (detta är självklart procentuellt).

Jag kan inte sticka under stolen med att jag skrattar både när jag läser och skriver detta, för vilken dubbelmoral som härjar i vårt avlånga land. Ena stunden så grinas det på att många särbehandlar "invandrare" trots att i många fall är det mestadels överdrivet av personen i fråga, men nu helt plötstligt vill man höjja kraven på lärare på de skolor som har en hög procent elever med utländskt påbrå, exempelvis Rinkebyskolan där denna frågan tas upp/tagits up.

Det är absurt, varför ska vi andra som klarat oss hit, såväl "svenskar" som "invandrare" ha behövt kämpa mer för att komma dit vi är idag. (Uppenbarligen kämpat mer, eftersom det sägs vara för svårt för en del...)

Det är helt och hållet elevernas fel som misslyckas så stort att dem inte ens lyckas ta sig till gymnasiet, att dem eleverna är så fruktansvärt disciplinslösa har absolut inte med att de har en invandrarbakgrund att göra, så herregud låt oss slippa se såna här nyheter i framtiden om att "invandrare" klarar sig sämre i skolan pga pedagogiken.. Lär dem en läxa i disciplin istället så dem pluggar, för visst har dem samma förutsättningar som oss andra.

Vi är alla människor, vi ska behandlas lika osv osv.. hör man ju dagligen, men i detta fallet ska vi inte det? eller?

// Martin

1 kommentar:

Stefanhum sa...

Du har en påäng med att även postv särbenadling är ett problem. Men att inför mer discipin , är inte det en annan pedagokik än den nuvarande.